Hoe kan je een machine verhuizen?

Het kan een hele opgave zijn wanneer uw bedrijft groeit en u naar een ander pand moet verhuizen. Wanneer u zware machines heeft om uw producten te maken, moeten die ook meeverhuizen. Omdat het verhuizen van grote zware machines niet zonder risico’s is, moet er een hele goede planning zijn gemaakt voordat de verhuizing daadwerkelijk kan plaatsvinden.

De grote zware machines waarmee u uw producten maakt, zijn vaak uniek en waardevol. Een zware machine verhuizen naar een andere locatie, bijvoorbeeld door Van Dijk De Meern BV, moet goed voorbereid worden. Wanneer u weet waar de nieuwe locatie is, zal eerst een inschatting worden gemaakt waar de machines geplaatst moeten worden. Wanneer u dat weet, moeten alle aansluitingen er worden gemaakt. Intussen moet u weten wanneer de dag is dat u gaat verhuizen. Er moet waarschijnlijk speciaal vervoer geregeld worden, omdat er een veilig transport moet plaatsvinden. Wanneer de dag aanbreekt om de verhuizing in gang te zetten, moet de machine worden losgekoppeld. Dat geldt natuurlijk ook voor het elektrisch gedeelte.

De verhuizing
Omdat iedere machine anders is, kunt u nooit spreken van een standaard verhuizing. De planner zal alles precies op een rijtje moeten hebben om de verhuizing vlekkeloos te laten verlopen. Er zal vooraf een goed gesprek met werknemers plaatsvinden. Vooral de werknemers die veel kennis hebben van de machine die verhuisd wordt. De planner kan voordat de machine verhuisd wordt, eerst nog op internet kijken of er meer van dat soort verhuizingen zijn geweest. Er mag namelijk niets over het hoofd worden gezien.

Er moeten waarschijnlijk laadkranen gebruikt worden bij het verhuizen. In enkele gevallen is het misschien mogelijk dat het eigen personeel de laadkranen bedient. Ondanks dat er een optimale voorbereiding is geweest, kan er toch altijd wat misgaan.

Het afsluiten van een verzekering
Bent u bij het machine verhuizen niet goed verzekerd en gaat de machine stuk, dan kan dat zeer veel geld kosten. Wanneer u een verzekering afsluit, moet dat wel een goede zijn. De machine moet verzekerd zijn tegen stukgaan, maar ook tegen de schade die u lijdt, omdat uw producten niet gemaakt kunnen worden. Wanneer u een nieuwe machine bestelt, kan het nog weken duren voordat hij afgeleverd wordt. Zolang hebt u schade, omdat u uw producten niet kan afleveren.

Wanneer u goed verzekerd bent, dan zal de verzekeringsmaatschappij ook de schade, die ontstaat doordat de productie stilligt, vergoeden. Om de risico’s bij een machine verhuizing tot een minimum te beperken, is het belangrijk dat u tijdig begint met de planning om te verhuizen. Daardoor is de kans dan klein dat er wat misgaat.


Delen